همسر شهید رئیسی: خانواده‌ها در باتلاق فانتزی گرفتار شده‌اند | مبحث خانواده و معنویت به یک مطالبه جدی در مجامع بین المللی بدل شود تیراندازی به سمت مردم در تویسرکان یک کشته و ۷ مصدوم برجای گذاشت + فیلم(۷ خرداد ۱۴۰۴) محل تولد تعیین کننده عمر است «برخورد نامناسب» ۸۰ درصد شکایات حوزه سلامت را شامل می‌شود راز جنایت مسلحانه در سیاهی شب فاش شد | کمین مشترک پلیس مشهد و ایوانکی برای شکار قاتل فراری انتخاب همسر براساس ویژگی های مزاجی | وقتی ازدواج به مزاجتان خوش‌ می‌آید زلزله ۳.۳ ریشتری قدمگاه خراسان رضوی را لرزاند (۷ خرداد ۱۴۰۴) تشرف بیش از ۷۵ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی تاکنون (۷ خرداد ۱۴۰۴) سازمان پزشکی قانونی: سالانه ۱۰۰ هزار پرونده روان‌پزشکی توسط قوه قضائیه بررسی می‌شود پیش‌بینی احداث هزار خوابگاه متأهلی در سال ۱۴۰۴ کاهش ۳ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۳ محدودیت‌های ترافیکی استان مازندران در تعطیلات نیمه خرداد اعلام شد آخرین وضعیت سندرم حاد تنفسی خاورمیانه در عربستان (۷ خرداد ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در کشور در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۷ خرداد ۱۴۰۴) توقف صدور روادید عربستان برای زائران ایرانی (۷ خرداد ۱۴۰۴) هشدار پلیس فتا درخصوص سوء استفاده از نام شرکت‌های «آمازون» و «علی‌بابا» در فضای مجازی رکوردداری ایران در کشفیات مواد مخدر در منطقه نرخ بلیت‌های هواپیما چگونه اصلاح خواهد شد؟ سرهنگ راستی: میزان جرائم خشن از ابتدای سال ۱۴۰۴، با کاهش ۴۰ درصدی همراه بوده است شهریه کودکستان‌ها در سال تحصیلی ۱۴۰۵ـ۱۴۰۴، تا شهریور اعلام می‌شود روند افزایشی ابتلا به کرونا در مشهد و خراسان‌رضوی | نتیجه ۸.۵ درصد آزمایشات مثبت است تصادف اتوبوس تهران - شاهرود با ۲۶ مصدوم و یک کشته (۷ خرداد ۱۴۰۴) حریق ۴۷ هزار هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور در سال ۱۴۰۳ آغاز پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان فولاد (۷ خرداد ۱۴۰۴) راه‌اندازی هتل‌های ویژه سالمندان در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهاشنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۴) | افزایش سرعت وزش باد، پدیده غالب جوی ۵۰ درصد صنعت گردشگری در دست فعالان غیرمجاز افزایش زباله‌های ماهواره‌ای چه پیامدهایی برای محیط زیست دارد؟ جزئیات و مهلت ثبت‌نام سرویس مدارس اعلام شد (خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش بیماری‌های تنفسی | آنفلوانزا را دست‌کم‌ نگیرید

  • کد خبر: ۳۰۸۳۸۸
  • ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش بیماری‌های تنفسی | آنفلوانزا را دست‌کم‌ نگیرید
هنوز خیلی از افراد فقط درباره ابتلا به کرونا نگرانی دارند؛ در حالی که آنفلوانزا می‌تواند علائم سنگین‌تری از کووید داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «شرایط قرمز نیست، اما اگر نکات بهداشتی را رعایت نکنیم، احتمال بروز یک یا دو پیک بیماری تا پایان امسال وجود دارد.» این جمله، خلاصه‌ای از وضعیت فعلی و پیش‌روی مشهد در حوزه ابتلای افراد به آنفلوانزاست. به گفته مسئولان حوزه درمان، هنوز خیلی از افراد فقط درباره بروز کرونا نگرانی دارند، در حالی که آنفلوانزا می‌تواند علائم سنگین‌تری از کووید نیز داشته باشد، ضمن اینکه آلودگی هوا که اخیرا روز‌های بسیاری دامن‌گیر مشهد می‌شود نیز موجب تشدید بیماری‌های تنفسی می‌شود؛ بنابراین توصیه بهداشتی این روزها، استفاده از ماسک، شست‌وشوی مکرر دست‌ها و در حد امکان در خانه ماندن است.

به روایت آمار، شیوع آنفلوانزا از ماه آبان و آذر به‌مرور با روند افزایشی روبه‌رو بوده است؛ این در حالی است که پس از سرمای سخت و برف سنگین در مشهد که منجر به تعطیلی مدارس و ادارات شد، شاهد شکست زنجیره انتقال بیماری بودیم؛ این امر نشان‌دهنده این است که رعایت فاصله‌گذاری و... می‌تواند کاهش چشمگیری در ابتلا را به دنبال داشته باشد.

هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به افزایش بیماری‌های تنفسی | آنفلوانزا را دست‌کم‌ نگیرید

افزایش موارد سرپایی و بستری به دلیل بروز آنفلوانزا

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز گذشته در نشست خبری که باتوجه‌به شیوع بیماری‌های تنفسی به‌ویژه آنفلوانزا برگزار شد، با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر موارد ابتلا به بیماری آنفلوانزا و شبه‌آنفلوانزادر حوزه سرپایی و بستری افزایش داشته است، گفت: آنفلوانزای فصلی هرساله بروز پیدا می‌کند و جدید نیست، اما در دوران کرونا به دلیل تحت‌الشعاع قرارگرفتن این بیماری، خیلی موارد آنفلوانزا رسانه‌ای نمی‌شد.

محمد دهقانی با بیان اینکه معمولا آنفلوانزا دو یا سه پیک را ایجاد می‌کند، اظهار کرد: بنابراین در زمان پیک‌ها مراجعه بیماران به مراکز درمانی سرپایی افزایش می‌یابد و دو یا سه هفته بعد نیز شاهد افزایش آمار بستری در بیمارستان‌ها خواهیم بود. بیشتر افراد نسبت به ابتلا به کرونا نگرانی بیشتری دارند، اما این به‌معنای این نیست که آنفلوانزا اهمیت ندارد، زیرا در زمان بروز این بیماری نیز مرگ‌ومیر کم نداشته‌ایم.

دهقانی شیوع این بیماری را مختص مشهد، استان و حتی کشورمان ندانست و گفت: معمولا در این فصل آلودگی هوا نیز بیشتر می‌شود و این موضوع بیماری را تشدید می‌کند. در گروه‌های پرخطر مانند سالمندان، مادران باردار و کسانی که نقص ایمنی دارند، ممکن است بیماری با شدت بیشتری بروز پیدا کند.

او افزود: بنابراین توصیه می‌شود که زمانی که فصل این بیماری است، به‌ویژه گروه‌های پرخطر واکسیناسیون انجام دهند. رعایت فاصله‌گذاری و نکات بهداشتی و استفاده از ماسک نیز می‌تواند در کاهش ابتلا به این بیماری مؤثر باشد.

احتمال بروز دو پیک آنفلوانزا تا پایان سال

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از احتمال بروز یک یا دو پیک بروز آنفلوانزا تا پایان امسال خبر داد و افزود: از بیماران درخواست می‌کنیم که برای سرماخوردگی یا آنفلوانزا به‌طور مستقیم به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند، زیرا محیط بیمارستان نیز آلوده است.

تشکیل تیم‌های نظارت از بیمارستان‌های خصوصی برای پذیرش بیمار

دهقانی همچنین به دستور اخیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره الزام پذیرش بیماران اورژانسی در بیمارستان‌های خصوصی اشاره کرد و گفت: بیمارستان‌های خصوصی و خیریه بعضی اوقات از پذیرش بیماران تنفسی خودداری می‌کنند، درصورتی‌که مرکزی که به عنوان بیمارستان مجوز دریافت کرده است، باید تمام بیماران را پذیرش کرده و خدمت اورژانسی را به آنها ارائه دهد، اگر لازم بود، پس از ارائه خدمت اورژانسی می‌تواند بیمار را به بیمارستان دیگری ارجاع دهد.

وی ادامه داد: از روز گذشته تیم‌های نظارتی به دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشکیل شده است و به این بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند؛ درصورتی‌که این بیمارستان‌ها بیمار اورژانسی را پذیرش نکنند، حتما در اعتباربخشی آنها لحاظ خواهد شد. اگر دو یا سه نوبت به آنها تذکر بدهیم، یک درجه اعتباربخشی آنها سقوط خواهد کرد و از نظر مالی دچار مشکل می‌شود.

او درباره اینکه آیا قرار است ارائه خدمات به بیماران اورژانسی در این بیمارستان‌ها با تعرفه دولتی صورت بگیرد؟ گفت: نمی‌توان به بیمارستان خصوصی اعلام کرد که باید تعرفه دولتی دریافت کند، اما فقط ملزم به پذیرش این بیماران هستند.

کنترل مرز‌های ورودی برای شناسایی بیماران

رئیس گروه بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست، با اشاره به اینکه بیماری‌های ویروسی معمولا خودمحدودشونده است و در حالت عادی ظرف یک هفته محدود می‌شود، گفت: برای کنترل عامل بیماری‌زا سعی می‌کنیم در مبادی ورودی از جمله هوایی، ریلی و... مراقبت داشته باشیم و مسافرانی را که علائم داشته و وارد کشور شدند، در زمان ورود شناسایی کنیم.

زهرا نهبندانی افزود: رعایت‌های موارد بهداشتی لازم است، زیرا وضعیت آنفلوانزا حتی در منطقه حاد شده است و نه‌تنها علائم آن از کرونا کمتر نیست بلکه حتی شدیدتر است.

توزیع ۳۳ هزار و دپو هزار دز واکسن آنفلوانزا

او بیان کرد: به طور کلی نرخ مرگ و میر بر اثر آنفلوانزا یک‌درصد است؛ از ابتدای فصل شیوع آنفلوانزا تاکنون در محدود دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مرگ‌ومیر نداشته‌ایم. حدود ۳۳ هزار دز واکسن نیز از اواخر مهرماه تاکنون توزیع شده است و هنوز هزار دُز دپو داریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->